5 nyttige tips for deg som skal på roadtrip

Bilturer og Norgesferier er i vinden som aldri før, og flere slenger seg på trenden. Skal du legge ut på kjøretur med venner eller familie, er det riktignok enkelte ting du bør tenke på før turen starter. Ved å planlegge på forhånd sparer du tid underveis på reisen, og du slipper unødvendig stress og uforutsette hendelser. Vi gir deg nyttige tips og triks for å sikre at turen blir så bra som overhode mulig, så les videre! 

Sørg for å ha med mat til turen  

Når du skal ut på en lengre kjøretur, er det viktig å ha med mat. Du får så klart kjøpt mat på veien også, men å lage maten på forhånd har flere fordeler. For det første slipper du å stoppe fordi du er sulten, noe som gjør at du sparer tid. Dessuten er det en rimeligere affære å lage maten selv fremfor å stoppe på en bensinstasjon eller en veikro. På disse stedene er nemlig prisene svært høye.  

Underholdning er viktig  

Er bilturen av den lengre sorten kan det lønne seg å ta med underholdning. Du vet aldri når det blir kø eller forsinkelser. Det lureste du kan gjøre er å sørge for å ha god musikk tilgjengelig. Lag gjerne en spilleliste hos aktører som Spotify eller andre strømmetjenester, og syng med til favorittsangene deres mens turen går sin gang. Er du passasjer på turen anbefales det også å laste ned noen spill på mobilen, eventuelt å spille hos aktører som Storspiller Live Casino når dere kjører gjennom kjedeligere landskap.  

Sørg for å ha nok batterikapasitet på mobilen  

Mobilen brukes både til underholdning og til navigering underveis på reisen. Den er også kommunikasjonsverktøyet dere må bruker om dere trenger kontakt med omverdenen underveis. Derfor er det viktig at mobilen har nok strøm, slik at den kan brukes gjennom hele kjøreturen. Sørg for at batteriet er oppladet før turen starter, eller ha en ladekabel eller powerbank i bilen.  

Ha en plan 

Selv om det er fristende å være spontan på biltur, lønner det seg å ha en plan. På den måten unngår dere å kjøre feil eller å havne på ville veier uten mål og mening. Vit hvor turen går, og skal dere overnatte, bør dere bestille overnattingen raskt. Mange nordmenn ferierer nemlig i Norge, og det økte trykket gjør det vanskeligere å finne ledige plasser. Ved å være føre var har dere tid til å finne frem veibeskrivelse og lage en kjøreplan på forhånd, noe som gir dere mindre stress når turen starter.  

Våg å være spontan 

Når det er sagt, er det aller beste med bilturer alle overraskelsene som venter underveis. Ser dere skilting til en spennende severdighet, men skiltingen peker i en annen retning enn dere egentlig skal? Ikke vær redd for å ta en omvei. For å ha tid til slike stikkveier og flere gode opplevelser på reisen, kan det lønne seg å sette av noen timer mer enn kjøretiden egentlig er når dere planlegger reisen. Da har dere tid til å stoppe underveis og kan nyte alt Norges flotte landskap har å by på.