Beregn billån innen kjøp

(sponsoreret indhold)

Uansett hvordan man vrir og vender på det er et bilkjøp en stor investering. Når man går til innkjøp av en bil så er det som oftest fordi man behøver den, og når man først har fått en bil, blir den fort en viktig del av hverdagen.

I tillegg blir bilen en viktig post på budsjettet. For det er jo tross alt ikke kun kjøpet av selve bilen som koster penger. Den skal også ha en eller annen form for drivstoff, uansett om det er bensin, diesel eller elektrisitet – og det koster.

Billån

De aller fleste trenger et billån når de skal kjøpe en bil. Det er de færreste som har den egenkapitalen som trengs på kontoen, og billån topper derfor statistikken over hva folk bruker et forbrukslån på i Norge.

Det er mange som har muligheten til å ta et desidert billån i banken. Hvis du tar et billån i banken lar du bilen stå som sikkerhet for lånet. Med andre ord, så kan banken overta bilen din hvis du ikke klarer å imøtekomme betalingskravene. Det betyr også at det er banken som i prinsippet eier bilen din frem til du har betalt tilbake alt det du skylder.

En av fordelene ved et billån i banken er at du gjerne får en lavere rente fordi du stiller bilen som sikkerhet for lånet, men på den annen side så blir man som oftest nødt til å ha en stor del av kjøpesummen som egenkapital. I tillegg blir du nødt til selv å legge ut for et pantedokument.

Du kan også ta et billån uten sikkerhet. Det er et forbrukslån, hvor renten som oftest er litt høyere. Årsaken til det er selvfølgelig at du ikke tilbyr långiveren noen form for sikkerhet.

Selv om rentene kan være litt høyere, så er det flere fordeler forbundet med et slikt lån. For det første, så er det ingen krav til egenandel for kjøpesummen. Det stilles heller ingen krav til hvor gammel bilen er, eller i hvilken stand den er, siden långiveren sjeldent blander seg i hva pengene skal brukes til.

Dessuten slipper du utgifter for pantedokumenter i løsøreregisteret.

Som oftest er det også lavere etableringsgebyrer ved slike lån, og nedbetalingsbetingelsene er mye mer fleksible.

Det finnes mange forskjellige utbydere som tilbyr gode betingelser for et billån. Det beste er hvis du sammenligner flere forskjellige utbydere, slik at du bedre kan beregne billånet ditt.

Lånebeløp

Når du skal kjøpe en bil er det selvfølgelig viktig at du ikke betaler for mye. Det samme prinsippet gjelder når du skal søke om et lån. Det er aldri smart å låne flere penger enn det man faktisk trenger.

Det er ingen biler som er like. Noen er små, gamle og billige, mens andre er nyere, større og dyrere. Som det er med de fleste ting så betaler man selvfølgelig mer for kvalitet. Når du søker om et forbrukslån så kan du søke om både små og store lånebeløp. Et stort lån behøver ikke å være dyrere enn et lite lån, snarere tvert i mot. Likevel, det viktigste du skal gjøre før du slår til på et lån, uansett beløp, er å sammenligne mange forskjellige lånetilbud. Det er kun på den måten du kan sikre deg det beste lånet for deg. Vi har alle forskjellige behov, og et forbrukslån som passer best for den ene er ikke nødvendigvis det beste for den andre.

Så husk å sammenligne forskjellige lån før du kjøper drømmebilen. Det vil du helt sikkert ikke angre på.