Din vei til brukte bildeler

Til tross for at vi i ruteopplysningen selvsagt støtter offentlig trafikk som det aller beste og mest miljøvennlige alternativet i Norge, så er det absolutt ikke mulig å unngå å måtte er kjenne at Norge er et av de landene der det kanskje er aller mest vanskelig å klare seg helt uten en bil. For busser og tog kjører sjeldent i de områdene der det ikke bor så mange mennesker – og dem er det faktisk utrolig mange av spredd rundt omkring i Norges land. Så det å finne veien til brukte bildeler kan være et bra alternativ. 

Man kan finne mange bra, brukte bildeler i dag, og hvis man for eksempel leter etter et brukt partikkelfilter, er det rik mulighet for å finne dette. Faktisk finnes det i dag både norske og europeiske databaser der man kan lete seg frem til akkurat de brukte delene man trenger, sånn at man ikke trenger å vente i ukesvis på at den mekanikeren man bruker skal prøve å finne dem. Det år fortere og koster mindre, så det er jo bare bra. 

Et mer bærekraftig alternativ 

Det er ikke akkurat noen tvil om at det er best å bruke mer miljøvennlige biler og velge grønt når man skal kjøpe seg en ny bil, men det er likevel en dum idé å ikke reparere den bilen man har, i stedet for å kjøpe nytt. Og dermed er dette faktisk et ganske bra alternativ – særlig når man i tillegg kan få tak i brukte bildeler som gjør dette enda bedre. 

Det å bruke brukte bildeler er bedre enn å kjøpe nye, fordi man ikke har brukt ressurser på å lage noe nytt, og det gir liv til noe som ellers hadde havnet på dynga, og det trenger vi ikke akkurat.