Finn veien til et virkelig flott kjøkken

Å oppgradere kjøkkenet kan være en relativt stor investering, og det kan bli en både spennende og stressende opplevelse. Det er viktig å velge en solid og seriøs leverandør, som AUBO kjøkken. Husk på at et vellykket kjøkken består av en rekke forskjellige deler, og det er helheten som teller.

Gjør en behovsanalyse sammen med kjøkkenkonsulenten

Et kjøkken kan tilpasses i det uendelige. Det finnes selvfølgelig standardløsninger som noen tar utgangspunkt i, men samtidig er det ikke noe i veien for å lage et kjøkken helt unikt. Se eksempler fra AUBO her, men husk da på at det er viktig å se muligheter – ikke begrensninger.

En kjøkkenkonsulent er ekspert på å lage kjøkkentegninger, og å sette sammen forskjellige elementer til en helhet som faktisk passer sammen. Dessuten kan kjøkkenkonsulenten benytte seg av erfaringen sin til å for eksempel sette sammen forskjellige standarddeler til sitteløsninger, bardisker eller helt andre ting.

Hent inspirasjon fra naturen, men tør å bruke farger

I Skandinavia bruker vi mye naturmaterialer, som heltre eller stein, og dempede jordfarger. Disse materialene og fargene er tidløse og naturlige, noe som passer utmerket på et kjøkken. Dessuten passer de svært godt sammen med hvitevarer – som ofte har et mer stramt design med for eksempel aluminium, mørkt glass og keramikk.

Samtidig kan det være spennende å benytte kontrastfarger som komplement. Det kan for eksempel være i form av glassflater over benkeplaten, eller ett eller flere felt med avvikende matte eller glatte farger. Dessuten er det selvfølgelig mulig å hente inne sterkere farger med andre virkemidler. Det kan være frittstående hvitevarer, som for eksempel et fargerikt kjøleskap eller kaffemaskin, men dessuten også belysning. Moderne LED-belysning kan tilpasses i det uendelige, både når det gjelder farge og fargetemperatur.

Husk på at din oppgave er å komme med inspirasjon, overlat det tunge arbeidet med planlegging til kjøkkenleverandøren.