Hva er en kontinentalseng?

(sponsoreret indhold)

Flere og flere velger en kontinentalseng, siden den både kan tilby god komfort og støtte gjennom hele natten, og samtidig er flott og innbydende på soverommet. Men vet du egentlig hva den består av og hvorfor kontinentalsenger kommer i så mange forskjellige prisklasser? Her kan du lese om forskjellen, slik at du enklere kan finne fram til den kontinentalsengen som passer best for deg. Hvis du har lyst til å lese tester av kontinentalsenger, så kan du besøke møbelnett.no.

Kontinentalsengens fordeler

Kontinentalsengens stigende popularitet skyldes hovedsakelig det flotte, eksklusive utseendet, samt at sengen har flere lag. Dessuten kan man som oftest ikke merke at det er noen revne eller skille i midten, til tross for at en standard- eller mellomklasse-kontinentalseng oftest er bygget med 2 løse fjærkjerner, noe som gjør at liggekomforten ikke er optimal i midten. I motsetning til en luksus-kontinentalseng, hvor man kan velge en stor madrasskjerne, med et stort fjærsystem, hvilket som gjør at liggekomforten er ensartet over hele liggeflaten.

Kontinental med 1, 2 eller 3 lag fjær

En kontinentalseng kommer i flere forskjellige prisklasser, alt avhengig av oppbygning og materiale. Avhengig av hvilket merke man kikker på, så finnes det kontinentalsenger med henholdsvis 1, 2 eller 3 lag fjær. Sengen gir som regel mer plass til skuldre og hofter jo flere lag fjær den består av. Hvis man ønsker en seng som gir minst mulig trykk på kroppen, anbefales det også at man fokuserer på en seng med 2 eller 3 fjærlag

Valg av hardhet

En kontinentalseng føres som minimum i 2 hardhets- eller fasthetsgrader (medium eller fast), mens luksussengene føres i opp til 4 fasthetsgrader (soft, medium, fast og ekstra-fast). Valget av fasthet avhenger av ens høyde og vekt, i tillegg til hvilken komfort man helst vil ha. Ved valg av korrekt hardhetsgrad vil ens rygg ligge vannrett langs madrassen, og man vil oppleve en fantastisk nattesøvn uten smerter i korsryggen.

Overmadrass

En kontinentalseng skal ha en overmadrass, og noen har en overmadrass innebygd i selve madrassen. Overmadrassen kan ses som et ekstra komfortlag, og finnes i flere forskjellige kvaliteter og materialer, akkurat som ved alminnelige madrasser.

Ved valg av overmadrass med skum eller latex vil kontinentalsengen ofte ha en medium til fast overflate. Det betyr at madrassen dytter litt i mot kroppen din, og du har lettere for å vende deg om i sengen. Ved valg av memory foam (også kalt celsius skum og viskoelastisk skum), vil man oppleve at kontinentalsengen blir mykere ved skulder og hofte, i tillegg til at overmadrassen ikke dytter like så mye tilbake som en madrass med fastere overflate.

Husk også at jo bedre kvalitet du har av skum, latex, memory foam og sengetrekk, jo mer puster overmadrassen, noe som fører til en perfekt soveklima.