Morsomme aktiviteter for barn i Oslo

(sponsoreret indhold)

Hoppe, leke, løpe, le og kanskje lære litt? I Oslo er det mange morsomme aktiviteter for barn. Her kan du lese litt om alt det du og barna kan gjøre i Tigerstaden.

Norges Teknologiske Museum

Et spennende museum hvor du kan prøve å være forsker og oppfinner. Museet har over 80 prøv-selv-installasjoner, og alltid spennende helge- og ferieprogram. Det er mer enn 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog. Norges Teknologiske Museum er stedet hvor du har det gøy mens man lærer!

Museet ligger på Kjelsåsveien 143, og har åpent fra klokken 10 til 16 fra tirsdag til fredag. Lørdag og søndag fra klokken 11 til 18. Mandag er det stengt.

Leos Lekeland

Hoppe, klatre, ake og løpe. Leos Lekeland har klatrestativer, ballbassenger, tunneller, trampoliner, sykler, kanoner og rutsjebaner. Dette er det perfekte stedet for barn med massevis av energi – og kanskje spesielt på en regntung dag.

Hvis du merker du ikke kan hamle opp med barnas energi, så er det kanskje et tegn på at du burde trene litt? Gjør deg selv, og begynn å mosjoner. Det finnes mange morsomme treningsformer. Prøv for eksempel spinning, og få bedre utholdenhet!

Leos Lekeland ligger på John G. Mettesonsvei 4, og har åpent fra klokken 10 til 20 mandag til fredag. Lørdag og søndag er det åpent fra klokken 10 til 19.

Ekeberg Besøksgård

Kom inn og hils på endene, kaninene og hestene på EKT Rideskole og husdyrpark. Her kan du lære å ri eller kjøre med hestevogn i helgene. Hvis du blir sulten, så kan du spise vafler på cafeen på gården. Hvis man har ambisjoner om å bli bonde, så kan man teste kjøreferdighetene på traktorbanen.

Ekeberg Besøksgård ligger på Ekeberveien 99. Åpningstidene er fra 10 til 17 hver dag.

Nobel Peace Center

Det er alltid en begivenhet når prisvinnerne kommer til Oslo for å motta Nobels Fredspris. Til ære for vinneren arrangeres det hvert år et fakkeltog som avsluttes foran Grand Hotel. Det er nemlig her fredsprisvinneren(e) pleier å bo. Og de kommer alltid ut og vinker til de fremmøtte. Hvis du ikke får muligheten til å vinke tilbake, så kan du alltids besøke Nobels fredssenter i stedet for, og lære litt om de forskjellige vinnerne. Det er også spesielle arrangementer for barn.

Fredssenteret ligger på Brynjulf Bulls Plass 1. Det er åpent fra klokken 10 til 18 fra tirsdag til søndag.

Oslo Vinterpark Tryvann

Denne parken har dannet ramme om arrangementer som Xgames og Ungsdoms OL. Parken byr på massevis av fart og spening for selv de tøffeste og mest erfarne. Her er det både pipes og vanskelige nedkjørseler. Men det er også steder hvor de aller mindste kan øve og leke. Anlegget har i alt 18 nedkjørseler og 11 heiser.

Vinterparken har adressen Tryvannsveien 64, og er åpent fra 10-22. Hvis altså det er snø…

Megazone

På Megazone får du og vennene dine utlevert ufarlige laserpistoler. Dere deler dere opp i lag og begir dere inn i senterets labyrint. Laget får poeng ved at man ”skyter” hverandre med laserpistolen. Hvis man ikke er sliten etter dette, så kan man klare hva som helst. Megazone er egnet for barn fra fem år og oppover, og det er mulig å ha bursdagsselskaper her.

Megazone ligger i Møllergata 24, og har åpent fra klokken 14 til 22 mandag til fredag. Lørdag fra 11 til 23, og søndag fra 12 til 21.

Reisen til julestjernen på Nasjonalteateret

Vi blir aldri lei av Reisen til julestjernen. Ingen forestillinger har blitt spilt flere ganger på Nasjonalteateret enn denne klassiske julefortellingen om Sonjas jakt på julestjernen. Stykket egner seg best for barn fra 5 år og oppover. Nasjonalteateret ligger på Johanne Dybwads plass 1.

Rush Trampolinepark

Hopp og sprett og ta en salto! Rush i Rosenholm rett øst for Oslo er en helt ny trampolinepark. Her kan du kaste deg ut i skumgummibassenger fra trampolinene, eller få ekstra sprett slik at du kan ”dunke” som basketballstjernene. Det er også mulig å ha bursdagsselskaper i parken.

Rush Trampolinepark ligger på Rosenholmveien 22. Det er åpent fra 14 til 21 mandag til fredag, lørdag fra 10 til 22, og søndag fra 11 til 21.