Ruteopplysning gjennom tidene

Når vi tenker på ruteopplysning i dag, er det noe vi nesten ikke tenker over lenger. Vi vet at vi enten kan finne det på apper som for eksempel ruter, eller andre lokale apper for transportfirmaene i området der man bor. Det er mange som også bare bruker google maps, fordi alle ruteopplysninger i dag også ligger tilgjengelig der inn – noe som både er smart og praktisk, enten man skal ta denne lokale bussen der man bor eller finne løsninger når man er på reise i Norge eller utlandet. 

Hvis man leser mye nyheter, så vet man at det har vært mye snakk om å optimere både den kollektive trafikken i Norge og ruteopplysninger har vært en viktig del av dette. Men hvordan var det egentlig før? På tiden der man ikke kunne finne de opplysningene man trengte på nett. 

Sånn fant man ruteopplysninger før 

Appene som styrer livene våre i dag gjør det å finne ruteopplysninger lekende lett. Men sånn var det ikke før. Tidligere bruke man nettsider til å sjekke ruteopplysningene, men det har vært mange andre måter å gjøre det på før dette ble mulig. Før dette var det nemlig bare mulig å få ruteopplysninger hvis man enten ringte inn til selskapet for å få dem lest opp, så dem fysisk på stasjonen eller hadde små fysiske oversikter man kunne hente på stasjonen og ta med seg hjem. 

Det er rimelig praktisk at det ikke er sånn lenger, men det er overraskende kort tid siden at vi fortsatt brukte disse metodene, for appene har ikke vært i livene våre så veldig lenge, og det er derfor relativt nytt at det er så utrolig praktisk som vi kjenner det i dag. Og det er noe det virkelig er god grunn til å være takknemlig over.