Sånn finner du den beste sengen og får bedre nattesøvn

Det er mange som ikke er klar over at nattesøvn og seng faktisk har en sammenheng. Her kan du lese mer om hvordan du finner den beste sengen så du kan få bedre nattesøvn.

Sov bedre

Det er blitt mye mer viktig å sove bedre, og det er rett og slett fordi vi er blitt mer bevisste omkring hvor mye dårlig nattesøvn påvirker oss. Det har mye å si for både kropp og sjel at man får den hvilen man trenger om natten, og her spiller sengen faktisk en stor rolle. Vi tilbringer faktisk store deler av livet nettopp i sengen, og derfor er det kanskje her du skal investere litt ekstra. Det er nemlig stor forskjell på senger, og du skal sørge for å velge en som gir deg den støtten du trenger gjennom natten – hver natt – i mange år.

Velg riktig madras

Når man skal finne seng, så handler det mye om å finne riktig madrass. Hvilket materiale du velger, om du velger en seng med pocketfjærer eller skum – det har faktisk mye å si. Noe av det første man skal ta stilling til, er hvilken hardhet sengen skal ha. En hovedregel er, at man som regel trenger litt hardere madras enn man tror. Det kan man finne ut av, hvis man tar utgangspunkt i vekten sin, og velger madras deretter.

Du kan velge mellom flere rammemadrasser, når du skal kjøpe ny seng, men det finnes også andre sengetyper å velge mellom. Det kan for eksempel være en kontinentalseng eller en regulerbar seng – det kommer helt an på dine behov. Hvis du har allergier er det lurt å tenke på å finne en seng med materialer som er allergivennlige og som er lett å rengjøre. Et støvfritt miljø er nemlig viktig for å sikre et godt inneklima. Når du har funnet den riktige madrassen og det riktige materialet, er du på god vei til bedre nattesøvn.