Tjen penger på investering

Trodde du at investering kun var for dem med doktorgrad i økonomi? Faktisk kan alle lære hvordan de investerer pengene sine, det gjelder også deg. Hvis du har lyst til å se pengene dine vokse i det nye tiår, så kan du bli klokere på hvilke investeringsmuligheter du har, ved å lese videre. 

Hvorfor investere?

For mange høres investeringer ut som en vanskelig, og risikofyldt affære, men det behøver det ikke å være. I dag er mulighetene for å investere mange, og forskjellige, og det finnes en investering som passer for enhver. Grunnen til at du skal investerer, er at du investerer i fremtiden din. Du bygger en sunn økonomi, for å få en mere lukrativ fremtid. En ting er sikkert, du blir ikke rikere hvis ikke du investerer.

Hva med risiko?

Selvfølgelig kan man ikke investere uten at det er en eller annen form for risiko, men ved å sette sig inn i investeringsmulighetene kan man minimere risikoen. Det er viktig at du bruker tid, på å lage en realistisk, og gjennomførbar investeringsplan. Du skal selvfølgelig også overveie hva du vil investere i, og hvilke investeringer som passer din økonomi, og ditt temperament.

Hva kan jeg investere i?

Det er mange forskjellige investeringsmuligheter. Det er alltid en god ide og investere i noe du vet noe om, eller er interessert i å vite noe om.  Hvis du vet noe om det du investerer i, kan det nemlig være lettere, og lage en investeringsplan. Du kan selvfølgelig velge å investere i aksjer, som er en velkjent form for investering.  En annen investeringsmulighet, er kryptovaluta. Du har kanskje hørt om det? Kryptovaluta er en digital valuta, som ikke avhenger av penge institutter og banker. Den fungerer lidt på samme måte som aksjer, hvor utbud og etterspørsel styrer verdien. Bitcoin er den mest vanlige kryptovaluta, og den som de fleste velger å investere i. Det har vært store utsving i verdien igjennom de seneste årene, det er derfor viktig å forstå hva det handler om, før du investerer.

Du har også  mulighet for å investere i et konsept som, crowdlending, Det går ut på at du låner penger ut til privatpersoner eller virksomheter, via en online plattform. Crowdlending fungerer som et banklån,  hvor man avtaler rente og fastlegger en tilbakebetalingsplan.

Hvordan kommer jeg i gang?

Før du kaster deg ut på investeringsbølgen, er det en god ide, og lage en plan. Du skal tenke over, hva er målet med investeringerne, hva vil du investere i, og hva passer for økonomien din. Investering krever tålmodighet, da det er en investering i fremtiden.

Du har mange muligheter ti å lære mer om investering,  før du begynner. For det første er det flere gode hjemmesider, hvor du bli klokere på hvilke investeringer som passer til deg. Et godt sted at starte er på Mininvestering, hvor du bl.a. kan finne er guides til forskjellige investeringer. Kanskje finner du en som passer til dig?