Topp 10 severdigheter i Oslo

(sponsoreret indhold)

Oslo har utrolig mye å by på. Ikke bare til turister og besøkende, men også til innbyggerne i Tigerstaden. Nedenfor kan du lese om 10 severdigheter du absolutt bør få med deg i Oslo, uansett om du er på besøk i byen eller innbygger.

1 Akershus Festning

Denne festningen ble bygget i det 13. århundret, og har blitt tuvidet og restaurert flere ganger opp gjennom årene. Her er det daglige guidede turer om sommeren.

2. Vigelandsparken

Vigelandsparken kalles også Frognerparken, så ikke bli forvirret hvis du hører det ene om det andre. Parken er opkalt etter Gustav Vigeland, og parken er hjem for over 200 skulpturer og statuer av bronse, granitt og smijern. Det er selvfølgelig gratis adgang, og parken er et must for alle som ikke har vært der enda.

3. Nasjonalmuseet

Det er alltid løpende utstillinger på Nasjonalmuseet. Men den største utstillingen viser masser av norske og internasjonale malerier og skulpturer, som for eksempel Skrik av Edvard Munch. Nasjonalmuseet har dessuten den største samlingen av norsk, skandinavisk og internasjonal kunst fra begynnelsen av det 19. århundret til moderne tid.

4. Holmenkollen Ski Museum og Ski Jump Tower

Opplev det eldste skilmuseet i verden, og nyt den fantastiske utsikten over Oslo fra toppen av hopptårnet. Det er også en simulator hvor du kan oppleve hvordan det er å hoppe i Holmenkollen. Og hvis du har lyst til å virkelig oppleve hvordan det i virkeligheten føles, så kan du fly ned både overrennet og unnarennet i en zip-line. Dette er garantert en opplevelse du aldri kommer til å glemme. Utsikten og alt du ellers ser på vei ned vil klistre seg fast til netthinna. Og hvis du ligger i sengen din og lukker øynene, så kan du helt sikkert få bildene fram igjen.

5. Grünerløkka

Grünerløkka er typisk Oslo. Her finner du fargerike, tradisjonelle boligblokker, street art, butikker, vintage, bruktbutikker og hippe cafeer og barer. Det er det perfekte stedet for studerende og kunstnere.

Et av de mest interessante byfornyelsesprosjektene finner du også her på Grünerløkka. Det heter Vulkan, og her finner du blant anet Oslos første torghall med mat, Mathallen. I tillegg til alle bodene og butikkene, så er det også kjøkkener for matlagingskurs og forskjellige begivenheter her.

6. Slottet

Det kongelige slottet er kun åpent for besøkende fra slutten av juni til midten av august. En timelang tur fører deg gjennom de flotteste rommene og hallene i det norske kongehuset. Det daglige vaktskiftet som tiltrekker mange nysgjerrige, skjer klokken 13.30.

7. Det Norske Folkemuseum

Dette frilufts museet bringer deg helt tett på tradisjonelt norks levevis. Her er det over 155 bygninger fra hele Norge i du kan beundre. Om sommeren er det store begivenheter som folkedans med musikk, et bakeri som lager ferske flattbrød, hestevognkjørsel og mye annet.

8. Fornøyelsesparken Tusenfryd

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark med rutsjebaner, karuseller og vannland. Du bør ikke ha andre avtaler denne dagen, for her har man lyst til å bli hengende hele dagen. Både de store og de små.

9. Vikingskipmuseet og Fram Museum

I Vikingskipmuseet finner du de best bevarte vikingskipene i hele verden. De stammer fra det 9. Århundret, og gir deg et unikt innblikk i vikingenes hverdag på havet.

På Fram Museum kan du ta en nærmere titt på Fram, verdens sterkeste skip. Fram ble brukt til tre berømte polarekspedisjoner, og er utstilt med fullstendig inntakt interiør.

10. Den Norske Opera & Ballett

Operahuset i Oslo ligger helt nede ved vannet i Bjørvika. Det har et fantastsik tak du kan vandre rundt på og nyte en super utsikt over fjorden og byen. Men Operaen viser jo også mange forskjellige forestilinger på hele tre ulike scener. Her kan man helt sikkert finne noe for enhver smak.